2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

KAIP ĮVEIKTI SLOGĄ?


Liaudiški patarimai:
Norint išgydyti varvančią nosį, patartina 3-4 kartus per dieną gerti žolelių arbatą. Galite rinktis įvairių žolelių mišinį, bet didžiausią efektą pasieksite, jei sudėtyje bus mėtų. Taip pat vienas iš svarbiausių ingriedientų - 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų vienam puodeliui arbatos (skonis gal ir ne pats geriausias, bet dėl greito rezultato - ištversite!). Geriant jau pirmąjį puodelį patartina su savimi turėti nosinaitę, nes nosis pradės valytis labai greitai.
Liaudies medicina slogą rekomenduoja gydyti taip: vatos gabaliuką suvilgyti svogūno arba česnako sultyse ir 10 minučių palaikyti nosyje. Kartoti 3 kartus per dieną 2-3 dienas. Kai sloga stipri, į kiekvieną šnervę kas 2-3 valandas lašinti po 5 lašus šviežiai spaustų alavijo sulčių.
Dar vienas labai išradingas kovos su sloga būdas - imbieras su kramtomąja guma. Paimkite mažą gabalėlį imbiero ir gabalėlį kramtomos gumos. Juos sukamtykite į vieną masę, išsiskiriančias sultis nurydami. Imbieras šildo kūną, gerina kraujo apytaką ir taip padeda nosiai išsivalyti. Kartokite 3-4 kartus per dieną ir suprasite, kad slogą galite laisvai kontroliuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą